360fest: festival i suport als grups de música dels alumnes de secundària de Girona

Notícies

360fest: festival i suport als grups de música dels alumnes de secundària de Girona

A les 16h del proper dissabte 26 d’abril, a la Plaça dels Jurats de Girona, s’iniciarà el festival 360Fest, la culminació d’un procés de suport a la música de diverses bandes formades entre els i les alumnes de secundària dels instituts de Girona.

360fest

Organitzat per l’Espai Marfà, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Girona i la Casa de la Música de Salt – Girona, el 360Fest oferirà més de 8h de música en directe, serà gratuït i a l’aire lliure.

Però ens quedem curts si descrivim només el 360Fest com un esdeveniment, ja que un any més i prèviament a la data del 26 d’abril, les i els joves músics que participaran en el directe, hauran rebut un recolzament especial per preparar d’una manera idònia la seva participació al festival. Des de la sessió gratuïta d’un pack d’hores als bucs d’assaig de l’Espai Marfà, a donar-los-hi l’opció de realitzar una formació dissenyada en funció dels seus interessos.

Aquesta formació ha estat musical, tècnica i també per a una millora en la gestió i difusió dels seus projectes. Des de gener fins aquest abril, cal destacar els cursos sobre tècniques narratives per a lletristes, creació de videoclips o “kits de premsa” per al seu grup de música, iniciació a l’autoenregistrament o la construcció d’estudis de gravació i sales d’assaig de baix pressupost, com fer un projecte per sol·licitar una subvenció, o “del local a l’escenari”, un taller sobre producció tècnica en un grup de música, etc…

360fest

Les inscripcions al Festival 360Fest s’acabaven el passat 28 de febrer, i aquest any hi actuaran 14 bandes amb un 70 músics aproximadament. El cartell d’aquesta edició està format per les bandes Golden Chorus, The Bloop, Northland, Capside, Diblú, The Axis, Two Days Awake, Damned Child (a l’escenari Rock), i Shotta Family, The W.A.T.S, Hots Mandi Geri Sien2, Saik and Moug, Midwan & Alba Msdeath i Fama Girona (a l’escenari Hip-hop, electrònica).

Enguany, emmarcat dins els actes de la festa Qltura Jove, el 360Fest també comptarà amb un final a càrrec de DJ’s alumnes de l’Escola Eumes (Escola de musica avançada i so de Girona).

El 360Fest és una de les 13 bones pràctiques en l’àmbit de la joventut que conté aquesta plataforma. Clica aquest enllaç per a tenir més informació del projecte.

Estació Jove – Regidoria de Joventut de Girona  

Espai Marfà

Casa de la Música Salt-Girona (La Mirona)