Estrenem antenes i nous projectes

Notícies

Estrenem antenes i nous projectes

El primer trimestre de 2017 ha començat amb força per a la nostra plataforma. D’una banda, hem posat en marxa la Xarxa d’Antenes Territorials, un nou sistema per incrementar el nivell de participació dels professionals en aquesta iniciativa i, d’una altra, ja tornem a tenir un munt de projectes fent cua per fer créixer novament…

Estrenem antenes i nous projectes

A finals de 2016 vam fer una crida per tal que els professionals de joventut que hi estiguessin interessats s’incorporessin a l’equip de treball de la plataforma com a antenes territorials. Es tracta de disposar d’una xarxa, el més àmplia que sigui possible, de treballadors de la joventut arreu del territori. La seva missió és doble: d’una banda, els demanem que facin difusió dels projectes de l’associació de professionals, inclosa la plataforma de bones pràctiques, i que es facin ressò de les convocatòries per atraure nous projectes. I d’una altra banda, els proposem que participin en la selecció dels nous projectes que s’han de penjar a la plataforma, aportant la seva opinió i criteris.

Des de principis d’any comptem ja amb cinc antenes en diferents punts del territori, i en tenim mitja dotzena més a punt de confirmar la seva participació. Els cinc primers, però, ja han col·laborat en la selecció de nous projectes. El Consell Avaluador de Bones Pràctiques va fer una primera selecció d’entre tots els projectes que es van presentar a la convocatòria de 2016, i en van triar cinc. I aquests els hem fet arribar a les antenes per tal que ens donin la seva opinió. El resultat de la selecció s’ha concretat ja en dos projectes que ben aviat podreu veure a la plataforma. Encara no us diem quins són perquè estem en el procés previ de comunicació i redacció de continguts, però ja us podem assegurar que aquesta primavera passarem de vint a vint-i-dos projectes. Continuem creixent.

Però les novetats no s’aturen aquí. La convocatòria de nous projectes de 2017 ja s’ha tancat i hem rebut fins a dinou propostes, delitoses d’explicar-nos la seva experiència i de fer bullir l’olla una mica més. Després de setmana santa el Consell Avaluador es reunirà novament i en farà una primera selecció per assegurar que tots reuneixen els requisits necessaris per ser a la plataforma. Acte seguit, recollirà informació detallada dels projectes preseleccionats i la farà arribar altre cop a la Xarxa d’Atenes Territorials per tal que facin, per segona vegada, la seva valoració. Esperem que en aquell moment ja hi haurà unes quantes antenes més i que la representativitat del projecte abastarà bona part del país.

I si els terminis es compleixen abans de l’estiu tindrem ja dos o tres nous projectes per a la xarxa. Si tot va bé, per tant, acabarem l’any 2017 amb 25 projectes de bones pràctiques.

Si voleu conèixer les cinc antenes que ja tenim repartides pel territori, podeu clicar en aquest enllaç.  I si teniu ganes d’afegir-vos a la xarxa, només cal que ens ho feu saber amb un comentari en aquesta mateixa notícia o fent un missatge email a l’adreça

El 2017, ja ho veieu, serà un bon any. Tindrem una collita de qualitat.