Més de 10 anys aprenent democràcia
Més de 10 anys aprenent democràcia
Poques vegades un projecte impulsat des de les polítiques de joventut és analitzat i avaluat amb el rigor i l’exigència amb què Dani Marin ha elaborat el seu projecte de final del Màster en Polítiques Socials i Mediació de l’IGOP.
Poques vegades un projecte impulsat des de les polítiques de joventut és analitzat i avaluat amb el rigor i l’exigència amb què Dani Marin ha elaborat el seu projecte de final del Màster en Polítiques Socials i Mediació de l’IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques de l’UAB), dedicat íntegrament a disseccionar els Pressupostos Participatius de Sant Eulàlia de Ronçana. Podeu trobar el document en l’apartat Per saber-ne més en la descripció d’aquesta bona pràctica en la nostra plataforma.
Recomanem fortament la lectura d’aquest treball, no només perquè és una manera excel·lent d’aprofundir en el coneixement d’una de les experiències més reeixides al nostre país en l’impuls de processos participatius, sinó perquè constitueix una aportació brillant a l’anàlisi de polítiques de joventut. El document desplega fonaments teòrics, analitza metodologies, introdueix elements crítics en l’anàlisi del cas i avalua amb detall i minuciositat la repercussió del projecte.
Quan vam posar en marxa aquesta plataforma de bones pràctiques formulàvem en veu alta, entre molts d’altres, el desig que pogués contribuir també a millorar el coneixement de les polítiques de joventut i a generar models d’intervenció útils i contrastats. Imàginàvem, certament, la possibilitat d’arribar a comptar amb documents com aquest per fer avançar decididament el nostre àmbit de treball. Ara ja no ens cal imaginar: ja en tenim un d’excel·lent. Ho hem d’agrair a Dani Marin i hem de felicitar, de pas, a tots els responsables tècnics i polítics i a tots els joves de Santa Eulàlia de Ronçana que en algun moment dels darrers dotze anys han ajudat a fer créixer i consolidar els seus Pressupostos Participatius. A Santa Eulàlia hi tenim una escola de democràcia.